gallery/back03

In hun 'classy' stijl brengen de mannen van Jazzmen Limited de sfeer tot leven van de jaren '50: rokerige café's, heren in mooie pakken, dames in zwoele jurken met op de achtergrond swingende jazzmuziek. De jazzmannen voeren American Songbook stukken uit, gevoelige ballads, vrolijke up-tempo songs met af en toe een onverwacht betoverende uitstap met een knipoog, zoals hun jazzy ode aan de Muppet Show. 
De jazzmannen zijn Paul Nieman (zang), Felix Degenaar (piano) en Hans Lass (contrabas).

 

JazzMen Limited kennen elkaar sinds 2000 van optredens in de stad Groningen. Later ontmoetten ze elkaar opnieuw bij een reünie-optreden en besloten met zijn drieën een vaste formatie te beginnen. Al snel begonnen de optredens elkaar op te volgen, en men vraagt ze regelmatig voor verschillende gelegenheden: van de zonnige terrassen van Groningen tot op de waddeneilanden. Ook op kleine feesten, bijeenkomsten maar ook concerterend en in theaters komen ze goed tot hun recht.

Paul Nieman begon tijdens zijn werk in de horeca met het zingen van jazzstukken. Hij werd daarbij opgemerkt door jazzmusici die hem vroegen hun optredens met zijn warme, karakteristieke stemgeluid luister bij te zetten. Grote inspiratiebronnen van Paul zijn beroemde jazzmannen zoals Mel Tormé, Tony Bennett en Frank Sinatra.

 

Felix Degenaar is een begrip in de noordelijke jazzwereld. Hij speelde in zeer veel  jazz, funk, soul en fusionformaties. Hij begeleidt vaak vocalisten in verschillende bezettingen. Ook organiseert hij regelmatig jazzconcerten en leidt hij een wekelijkse jazzsessie in The Sugar Shack.

 

Hans Lass is na zijn conservatoriumtijd in veel verschillende bands en bezettingen werkzaam geweest. Hij is een veelgevraagd speler in de noordelijke jazzscene (bijvoorbeeld als bassist in The Northern European Jazz Orchestra) en begeleidt momenteel Laura Fygi als bassist.

Het combo

De bandleden